Dagtid <3

Nu är det inget mer kvällsjobb för mig! Aldrig mer sluta klockan nio och inte vara hemma förän tio på kvällen.

Jag är så fruktansvärt nöjd! Jag klarade inte av det här med kvällstid i längden.

De första månaderna var det lugnt eftersom man gjorde allt för ett jobb. Efter ett tag lägger ju sig det där lite halvt desperata och då blev också tiderna lite svårare. Det var ju inte så att jag slutade gilla mitt jobb, absolut inte! Tvärtom snarare :) Det var bara jobbigt att aldrig hinna träffa någon och att sova bort hela morgonen.

 

Men idag imorgon jobbar jag 12-18 och efter det kommer jag att jobba 08:30-17:15. Perfekta tider men kommer bli svårt i omställningsfasen :)

Fredag!

Åh älskade fredag! Du är efterlängtad! Nu är då första veckan på jobbet efter semestern nästan avklarad. Är så slut att hur mycket jag än sover så känns kroppen som den är gjord av gelé typ. Det är jobbigt att ens röra sig vid vissa tillfällen. Men de är nog bättre efter helgen efter lite vila :)

 

Men innan dess har jag ju faktiskt en arbetsdag kvar och då ska jag go all in! Att vara ledig känns ju 10 gånger skönare om man har kämpat innan.

 

För övrigt så är det ju minst lika varmt idag. När jag var ute med Zelda tyckte jag dock att det var alldeles för kallt för klänning. Det tycker jag inte längre efter jag drog på mig ett par jeans!

 

Jag bjuder på en bild från i onsdags och en på mina älsklingar imorse.

 

Damn it's hot!

Jäklar alltså! Jag dör typ bara av att gå utanför dörren. Va kom värmen ifrån? Trodde nästan att sommaren var över tills jag kände detta. Det är skönt men skulle hellre varit ute när det är såhär istället för att sitta på jobbet.

 

Något som gör mig extremt peppad är att nästa vecka börjar jag jobba dagtid! Åh som jag har längtat. Ska bli skönt att både kunna hinna träffa folk på dagarna plus att få lite mer soltimmar :)

 

Back to work

Igår slutade min semester och man återgick till jobbet. Det var roligt att vara tillbaka och få träffa alla trevliga arbetskamrater igen. Dock var det riktigt jobbigt att lämna Zelda. Jag brukar vara med henne hela dagarna så blir ju en omställning när man inte kan det längre. Jag saknar henne men samtidigt är det nog bra att komma bort lite från det med!

 

Just nu sitter jag som vanligt på bussen till jobbet. Det brukar vara då jag har tiden till att blogga. Det finns inte så mycket mer att skriva om just nu :)

What to do

Idag är en sån dag man bara ligger på sängen och undrar vad man ska göra. Mattias är inte hemma då han är borta och trollar. Så jag vet inte vad jag och Zelda ska hitta på under dagen.

 

Kanske borde gå ut och lägga oss i solen lite när den ändå är framme! Har ju inte fått någon färg alls detta året och skäms lite för det. Man kan ju inte vara kritvit året om. Zelda är inte så enkel att motivera nu heller. Hon ligger här bredvid mig och snarkar högljutt.

Fullspäckat!

Jag är helt slut nu efter de senaste dagarna! Känns som jag har varit igång nonstop men har varit riktigt kul.

 

I onsdags så fick Zelda ta ett litet besök till mamma och då passade vi på att träffa Sarah och Jonathan. Vi tog det lugnt hemma och begav oss sedan ut på stan och härgade. Det var väldigt tomt ute men man fick underhålla sig med annat. T.ex. att kolla på en kille vars inledande raggningsreplik inföll en highfive. Funkar det på nån?

 

Sen igår så kom vår allra käraste Alex på besök och åt middag med oss och sen såg vi på film. Myskväll på hög nivå!

 

Idag så har jag varit hemma hos Mattias föräldrar och hjälpt dem att måla. Slitigt men roligt! De böjd även på kebab som tack :) Så för tillfället ligger jag på sängen helt utslagen med en sovande hund på mig. Ska snart ta en välförtjänt dusch med.

 

Träning i massor!

Mina dagar består i dagens läge av Zelda, Zelda och lite mer Zelda. Det är så mycket tid som krävs och särskilt nu i början. Man ska få henne att vara lugn och trivas hemma. Det är svårare än vad man tror att skapa den där lugna miljön när man är van vid att kunna flänga runt bäst man vill.

 

Men det känns som hon trivs väldigt bra både i lägenheten och med oss. Något som gör att allt känns väldigt bra för mig.

 

Något som vi måste lägga full fokus på nu innan vi båda börjar jobba igen det är det här med att lämna henne ensam. Hon börjar gnälla och hoppar upp mot dörren bara man lämnar henne i ett annat rum. Vi får inte ens gå på toa ifred. Det är som att hon ständigt tror att vi ska överge henne. Men vi har börjat att lämna henne i köket. Först nån minut bara och sedan längre och längre stunder. Emellanåt går det hur bra som helst! Hon gnäller inte och ligger jätte fint. Andra gånger hinner man knappt vända sig om innan hon springer efter än i ren panik. Det känns dock skönt att man i vilket fall ser framsteg!

 

Är det nån med hund som skulle kunna komma med råd på hur man ensamtränar dem bra? Det kanske finns något mer effektivt sätt än just detta!

 

Semester

Det är sjukt härligt att vara ledig! Jag är dock trött dygnet runt. Jag längtar tills det att jag får hoppa ner i sängen och dra ett varmt täcke över mig. Men ändå håller jag igång.

 

Från fredag till tisdag hade vi hemma Nalah på prövotid. Även om hon är vår så var det lite för att vi skulle se hur det fungerade för oss. Se att kemin stämde och att inga konstiga beteenden uppkom. De förra ägarna kunde ju suttit och sagt att all möjlig skit för att sälja på oss henne. Men allt kändes helt underbart. Vi behöver öva henne på att vara ensam bara. Det tycker hon inte om!

 

På tisdagen åkte vi även förbi morfar och övernatta eftersom vi skulle till Gotland följande dag. På Gotland var det så oerhört vackert. Himla mysigt ställe! Skulle gärna bott där om det inte låg så långt från allt. 3 timmar till fastlandet är liiite väl mycket!

 

Igår kom man då hem igen. Jag orkade knappt hålla ögonen öppna tills det att jag kom in genom dörren. Men det var bara att hålla sig vaken eftersom vi skulle iväg och hämta Nalah. Nu så har vi dock bytt namn på henne då vi inte tyckte att hon lyssnade på namnet. Med hundar är det ju alltid bra att ha ett s eller t i namnen. Hennes nya namn är Zelda. Hon är ju trotts allt vår lilla prinsessa!

 

Nalah <3

Igår så hämtade vi hem vår underbara lilla hund Nalah. Hon är 7 månader och är helt perfekt. Vi har varit ute hela dagen och lekt och busat. Ni ligger alla helt utslagna och vilar.

RSS 2.0