Våga vara stolt

Har ni någonsin skrivit något och sedan när ni stannar och läser igenom det så tänker ni: Fy skjutton va vackert, nästan så jag borde bli författare. Detta händer mig ganska ofta. Dock bara de gånger då jag bara släpper allt och bara skriver. Jag låter mina fingrar leta sig fram över tangeterna utan att ens lägga minst lilla tanke vad det bildar. Det värsta med det är att några dagar senare kollar jag tillbaka på stycket jag skrivit och är sådär riktigt självkritisk. ”Vem skulle vilja läsa det där” Ekar då i mitt huvud. Varför är det så? Varför uppskattar man verkligen sig själv i ena sekunden och är glad över vad man har åstakommit  för att sen tvärvända och vara ens egen värsta fiende? Det är som att man inte får lov att tycka om sig själv för mycket. Man får lov att uppskatta det man gör om man sedan vänder på det vid ett senare tillfälle. Nu förstår jag ju att alla människor fungerar på detta vis men jag har hört om denna kvallité hos andra med så jag är ju utan tvekan inte den enda.

 

Jag tror att livet är för kort för att finna varenda fel man gör. Då ger man ju tillslut upp på allt det bra. Nästa gång jag skriver något ska jag vara sådär stolt när jag läser det och sen låta det vara. Vill jag gå tillbaka för att läsa det ska det inte vara för att peka ut dess svagheter. Och detta ska gälla allt. Inte bara saker jag skriver. Jag ska lära mig att uppskatta mig själv på ett helt nytt sätt.

 

Så nästa gång ni fattar pennan eller öppnar ett nytt word doukment skriv då precis vad ni vill och ångra det aldrig. Man ska vara glad för vem man är och för ens tankar.

En dröm..

Min högsta önskan i så många år är att skaffa en hund. Jag vet många som säger: men du har ju en hund. Jag vet och ja jag har den absolut underbaraste hunden man kan ha men jag vill ha något mer. Jag vill ha en helt egen hund. Som är mitt ansvar, som jag ska träna och leva mitt liv med. En familjehund känns som en helt annan sak. Även om jag skulle velat ta med henne till olika ställen och tränat i olika grener så kan inte jag avgöra det. Nu är dock min hund aningen äldre nu så inget av det där är möjligt längre. Hon orkar inte sådant längre.

Men just nu känns det som det verkligen bara är en dröm. En dröm som aldrig kommer uppfyllas. För varje gång jag känner mig redo så finns det något där för att stoppa mig. Jag vill ju göra det smarta. Vänta tills jag har tid och pengar för det. Jag vill inte ta en valp till ett hem där det inte finns tid för den. Men så tänker jag, för att ha råd så måste jag jobba och spara pengar. Men om jag ska ha tid för en valp, hur ska jag då kunna ha ett heltidsjobb?

Det går inte ihop för mig för tillfället och jag vet inte om det är för jag är som ett barn som saknar logik. Men det skulle kännas mycket bättre om jag bara hade en plan. Om jag hade ett datum, en dag eller ett år då jag visste att ni kan jag göra det. Men det sägs ju som att det är lite som att skaffa barn, man är aldrig redo. Men varför känner jag mig så redo då? Jag kastas fram och tillbaka mellan att vara mogen och följa mitt hjärta. Frågan är vad man ska lyssna på?

Men jag vet säkert att detta året så blir det ingen hund. Det finns inte rum i mitt liv för det än. Jag måste lägga tiden på att växa upp och allt som hör till det. Men hoppet är att när jag blir klar med det så finns det inga hinder längre. Då kanske min dröm äntligen blir verklighet.
Meesy <3

Dumma scen

Nehepp så fick jag inte ha den scenen vi hade letat upp. Den var tydligen för kort och sen pratade mer sonen än mamman. Så om någon har en bra scen ur en film så får ni gärna berätta om den för mig för behövs illa kvickt nu. Vill helst ha en scen där det är någon slags konflikt. Ingen humor eller gulligull scen. Tårar, blod och slagsmål ska det vara! Nej kanske inte men gärna något som faktiskt är en utmaning. Något jag kanske kan göra något bra av.
Snälla kom med förslag. Dåliga som bra för allt hjälper just nu.

Föresten har jag kommit på att jag döper för många inlägg till "Dumma.." Allt är tydligen dumt enligt mig :D
Nu ska jag sova så ha en underbar dag där hemma i "kalla" Sverige!

Riding in cars with boys

Då har man valt scenen man ska göra i teatern. Det blev en scen ur filmen Riding in cars with my boys. En riktigt bra och sevärd film. Jag ska spela mamma (Drew Barrimores roll) och roligt nog Christopher spela min son. Känns lite lagom absurt men ändå kul!

Jag har inte ens hälfen så mycket dialog som Christopher men det är bara bra för jag har skit svårt att memorera. Dock ska jag enligt scenen gråta, vilket inte lär hända xD Är extremt dålig på att fejkgråta. Men får väll bara hålla för ögonen och snyfta lite :D

Här har ni scenen i vilket fall. Kolla 4 minuter in.Nu ska jag se till att göra mig iordning! Sovit halva dagen och känner mig inte direkt vacker för tillfället!

När stressen har lagt sig..

När all stress var över så känns det som jag faktiskt inte har något att blogga om längre. Innan kunde jag skriva om alla filer och saker som bråkade. Men igår visade jag upp första versionen av det jag klippte och nu har jag inte så mycket för mig. Det enda i skolan just nu är att jag ska komma på en scen jag vill göra i teatern och komma på en annan scen att spela in i cinematography. Båda av dessa är mina sista uppgifter i dessa kurser med. Verkar som att jag inte direkt kommer ha några filmlektioner efter nästa vecka heller. Hoppas verkligen på det för är så trött på skola. Och detta lär ju faktiskt bli sista jag någonsin går i skolan. Känns inte som jag kommer börja plugga mer.. inte på några år i vilket fall.

Nej men vad har jag mer kvar. Jo jag har att jag ska fixa klart min redigering tills om två veckor. Då ska den vara helt klar och förhoppningsvis se lite bättre ut. Sen är jag väll klar! Sen efter det så bär det av hemåt!

Bara 27 dagar kvar tills jag åker nu! Kan knappt fatta att det är så kort tid kvar. Känns som det var nyss jag började räkna ner från 100. Tiden går snabbare än vad man tror.

Kommer snart börja få testpacka och allt sånt! Vet ju inte ens om jag kommer få med mig allt hem. Men Chris familj var så underbart snälla att de hjälpte mig med att ta min filt och mina gosedjur hem. Ville ju inte behöva slänga gosedjuren men de skulle inte fått plats i min resväska.

Det är bra. Jag börjar inlägget med att säga att jag inte har något att skriva om och sen blev de såpass långt ändå.

Men nu ska jag iväg och laga mat så ni får ha det jätte bra tills vi hörs igen!

Allas lilla prinsessa

Nu har det gått ca en vecka sen min underbart söta syster dotter Eleonora kom till världen. Jag är redan helt förälskad i henne och jag har inte ens träffat henne ännu. Men har fått se henne i skype och idag var hon till och med vaken. Hon gjorde de absolut sötaste ljuden jag någonsin har hört en bebis göra. Hon lät nästan som en hund i vissa tillfällen.

Kan ju säga tyvärr Malin men du kommer inte få ha henne själv första veckan jag är hemma. Då ska jag ta igen vår missade månad :D

Måste ju säga att jag älskar hennes namn med. Så unikt och vackert. Ett namn man kan växa i. Sen kommer hon ju bli min lilla Elli med. Redan bestämt att jag ska kalla henne för det.
29 dagar och sen kommer jag för att träffa dig Elli :D

Är det påsk?

Idag är det tydligen påskafton. Inget jag direkt känner av. Inget påskpynt, inget påskägg och ingen påskmat. Känns som alla har påsk utan mig. Jag saknar att vara hemma och bråka om vems kyckling det är som faktiskt fungerar eftersom alla utan en av de kvittrande kycklingarna är trasiga.

Det är väll det där med att bli vuxen. Man har inte samma gamla traditioner. Man kan inte alltid tro att allt kommer vara likadant hela ens liv. Saker förändras vare sig man vill eller inte. Men ska göra det bästa av det. Kommer nog gå till nån affär och köpa lite påskgodis sen och fixa upp lite eget påskmys. Sen ska vi ju iväg och skjuta idag och den turista lite och det är ju alltid roligt.

Men nu får jag ta mig upp ur sängen vi vi kan börja röra på oss! Men alla får ha en underbar påsk!!

In tha school!

Oj herregud tva inlagg pa samma dag :O Har Emma gatt och blivit en blogger!! Haha nej nu ska jag sluta vara fjantig for ett tag! Kan behovas faktiskt.
Sitter i skolan nu och haller antligen pa med att konvertara de sista filerna! Efter det far det banne mig vara nog. Visst sa kommer han sakerligen klaga for att det ar dv filer och inte hdv. Men direkt nar jag har kopt en ny hardisk (som jag antagligen anda maste gora) sa ska jag konvertara om allt igen och da i hdv. Fast det ar inget som hander idag!
Saaa...om nagra timmar bar det som sagt av till LA igen :) Undra va for roligt vi far uppleva denna gangen! Uppdaterar om det pa sondag skull jag tro.
Nu ska jag aterga till konverteringen sa jag blir klar nan gang!

Längesen sen sist

Hej bloggen :P Det var visst över en vecka sedan jag skrev här senast. Får väll ursäkta mig men har haft så extremt mycket på samma gång. Som förra helgen till exempel, då hände verkligen mycket. Jag blev moster, Jag var i Las Vegas för första gången, Jag var på ett bröllop osv. Det kändes som att jag verkligen inte skulle haft tid att blogga och även om jag skulle det så hade jag inte med mig datorn.

Kom hem i måndags och idag ska jag återigen åka iväg fast denna gången till Los Angeles. Denna gången ska jag dock ha med mig datorn så kanske blir något inlägg om jag får tillgång till internet. Men kommer nog vara väldigt upptagen med redigering hela kvällarna så vi får se med det. Är så kul att allt lyckas komma på det mest olägliga tillfällen. För det är så tråkigt att Chris familj är här precis när vi har en jobbig inlämning. Skulle känns bättre om vi skulle sluppit alla läxor bara under tiden de var här så man faktiskt kunde se till att använda sig av tiden man har.

Men nu blir saker aldrig som man vill så får se till att försöka göra båda sakerna samtidigt och ändå göra dem till fullo :)

Men nu ska jag gå och diska så får skriva mer när jag kan. Vet inte om det blir om en timme eller om 2 veckor :D

P.s Jag har lyckats spräcka en av mina favorit byxor. Fast har inte så många par så tvingas använda dem ändå. någon som är bra på att lappa?

Jag bryter mönstret!

Haha idag är en dag då jag faktiskt inte är trött :D Även om jag var det skulle jag kanske inte skriva om det för att jag antar at ni börjar bli trötta att höra mig säga det hela tiden. Fast jag är faktiskt trött hela tiden så jag överdriver inte.

Så till något annat. Idag så hade vi ingen första lektion så vaknade runt 10 och kände mig helt rastlös. När man är van vid att inte få ligga kvar den extra stunden så känns det helt plötsligt helt konstigt. Jag tror jag ska gå upp och ta en lång skön dusch istället. De hinner jag ju aldrig med andra mornar. Dax att skämma bort sig lite kanske :)

Men nu ska jag prata med min mamma lite medans hon är inne så skriver nån annan dag eller kanske senare.

Trash Man = Done

Tänkte skriva ett till inlägg igår kväll för att berätta hur allt gick men hade verkligen ingen tid över. Direkt när vi var klara dunsade jag rakt ner i min säng.

Men nu är vi klara i vilket fall! Vi ändrade om lite i scenerna och tog bort och la till lite men tillslut blev det bra i vilket fall! Är riktigt nöjd! Och jag har verkligen haft hur kul som helst. Det är rikitgt härliga människor vi arbetar med! Efter vi var klara så firade vi med champagne. Vi satt bara på utsidan och pratade att tag och sen märkte vi hur sent det var. Då kom man till den roliga delen, att städa upp allt. Allt skulle plockas undan och sen skulle golv och bänkar skuras så noggrant det bara gick.

När jag var klar med det så stod jag näst intill upp och sov. Kunde inte hålla mig vaken mer. Detta har som sagt varit en underbart rolig tid i mitt liv men är hur glad som helst att det är över. Slipper sömnlösa nätter och all stress som kommer till det.

Nu ska jag nog sova en timme och sen ska jag till skolan och fixa de där jäkla filerna :D

Filmning

Så idag är det sista filmningen! Yay! Inte för att det inte har varit roligt utan mer för att jag börjar få panik över att hinna. Men börjar kännas bättre nu. Har redigerat klart introt och 1 och en halv scene. Kunde ju inte göra mer eftersom formatet bråkar med mig. Så ska sitta hela dagen i skolan imorgon för att fixa det och sen är det fullrulle från och med det! Vi har ca 5 små scener som ska filmas idag och sen har vi allt! Jag är så himla stolt över oss!!
Vi lyckades göra en film! Det roliga är att vi egentligen typ är fyra pers som har varit med och gjort den. Om man ens räknar det så. Det mesta har jag och Christopher gjort :)

Men nu hinner jag inte skriva mer så får skriva senare med hur det gick!

Fredag

Aj va ont mina ögon gör. Är så fruktansvärt trött men ännu  en dag vaknade jag tidigare än vad jag skulle gjort en vanlig helg. det som gör att det är så pålågsamt denna gången var för jag uppe väldigt sent! Först och främst så var jag med när Christophers grupp filmade. Det drog ut på tiden längre än vad jag hade tänkt men det är ändå roligare att vara där än att sitta ensam hemma och vänta.

Efter det gick jag Christopher och Katariya och åt på Chipotle och efter det blev det bio. Vi såg såklart Insidious! Herregud säger jag bara! Det är helt ärligt den bästa skräckfilmen jag har sett hittils! Riktigt bra gjord och lyckades verkligen skrämma än när man inte var berädd ett par gånger. Första gången jag ser en skräckfilm på bio då publiken faktiskt skriker. På de andra filmerna jag har sett har folk bara hoppat till.
Efter filmen så mina armar helt öma. Hade nämligen en person på varje arm som tryckte till när det blev läskigt :D Men det var det värt!

Hade en sjukt rolig kväll i vilket fall! och jag säger bara såhär: Se Insidiuos!!!

Va gör jag uppe?

Shit det här känns helt fel :O Vaknade nio en fredgas morgon. För er som inte vet så har jag ingen skola på fredagar vilket gör att det är en sovmorgons dag för mig. Men även om jag inte vill gå upp så slogs mina ögon upp automatiskt. De jävlades verkligen med mig! Så gick upp och tog hand om disken som jag hade lämnat kvar allt för länge. Så nu sitter jag här och har absolut ingenting att göra och är inte ens trött längre!

Fast kommer nog ändå få gå till skolan eftersom filerna aldrig blev klara igår! Ska försöka skriva mer senare!

Magen värker!

Lärde mig något nytt idag! Man borde äta frukost innan ger sig på en heldag i skolan. Eller heldag.. Har bara varit här sen ett men ändå känns det som en evighet. Så nu har jag jätte ont i magen så ska skynda mig med att bli klar här och sen skynda mig hem och äta.

Jag hoppas verkligen inte filerna bråkar med mig nu för det har jag verkligen ingen ork till. Kommer flippa ut i så fall och typ börja skrika xD Kanske inte de bästa att göra mitt i skolans datorsal men så trött är jag på filer som bråkar med mig. Funkar det enda så funkar inte det andra.

Men man kan ju inte ge upp för det! Får vara glad över att jag ens har fått vara med och skapa en film!
RSS 2.0