TACK VIKTORIA

När jag la ut en bild i mitt förra inlägg så fick jag ett svar från Viktoria att jag hade ställt saker på min ikeamöbel med uppfällbar spegel. Jag blev helt förvånad och undrade vad hon snackade om men när jag kollade efter så hittade jag spegeln :D

Lättimponerad som jag är så var detta dagens stora händelse.

Städsöndag

Då kom man till den där dagen i veckan man egentligen helst skulle vilja hoppa över. Man blir automatiskt trött av att veta att det är söndag. Fast smarta som vi är så har vi lagt in något som gör det till en ännu tråkigare dag, städning. Så gick upp vid 12 idag och började städa så jag kunde ha hela kvällen till att slappa. Skulle egentligen fått hjälp av Chris men han har inte riktigt fattat det där med att man ska sova på natten, inte på dagen.

Men det börjar i alla fall se ganska fint ut nu och det är alltid bra. Ser det fint ut och luktar fräsht så mår man ju tusen gånger bättre.

Såhär fint har vi det nu :D







Orkade inte ta kort på resten eftersom det inte var fixat vid det tillfället! Men nu är allt rent och det nästan skiner om huset :D

Movie night

Har haft en hur rolig dag som helst! En helt perfekt lördag. Först så begav vi oss iväg för att köpa kött för grillningen. Det blev nämligen lite mer som kom än det var tänkt från början så det fanns inte en chans att han kunde betala för alla. Så vi gick och köpte oss två ordentliga kotletter och mums så gott det var! Vi grillade även majskolvar och lök. Tror aldrig jag har varit så mätt i hela mitt liv.

Efter vi hade suttit och slappat ett tag efter all mat så gick vi över till vårt hus och såg filmen Evolution. Jag har sett den förr men den är så fruktansvärt rolig. Har ni inte sett den så borde ni verkligen göra det! Under vissa scener så skrattade man så mycket att man faktiskt fick ont i magen.



Efter vi sett den så började klockan bli ganska mycket så vi gick tillbaka till Ortega huset eftersom vi inte ville låta för mycket i vårt hus. Där såg vi ännu en film. Denna var dock verkligen inte lika rolig! Vi såg Case 39 och det är en film som jag velat se sen första gången jag såg trailern.



Enligt min åskit så var denna filmen riktigt bra! Jag brukar vara väldigt kräsen med denna sortens filmer men ska absolut inte klaga på denna. Gillar man skräckfilmer så är detta verkligen något att se. Det är inte så att man är livrädd hela tiden men när man väl blir rädd så blir man mycket rädd.

Men nu kan jag inte sova tack vare denna filmen så blir väll att sitta och kolla på serier ett tag nu!

Ska försöka hålla mig vid att skriva varje dag så får väll hoppas att jag skriver något imorgon med :D

American BBQ

Idag ska det det antagligen grillas och tror aldrig jag har varit så sugen på det som jag är just nu. Kanske beror på att det är morgon och jag är jätte hungrig. Men låter ändå verkligen inte fel!

Det är en av våra amerikanska vänner som ville bjuda oss på lite riktig amerikansk mat. Matgalen som jag är så tackar jag inte nej till en sådan möjlighet. Måste säga att mat är nog det absolut bästa jag vet.



Något som jag tycker är lite roligt som vi har börjat med här är att vi har en dag i veckan då vi bjuder vår kompis på Svensk mat och en annan dag i veckan så bjuder han oss på fransk mat. Både skönt att slippa laga maten själv nån dag i veckan och roligt att få testa på nya rätter.

Den enda rätten vi har testat hittills är the holy grail som det kallas. Den innehåller potatis, créme fraiche, bacon och nån dyr ost. Det är en  väldigt speciell smak och det har tagit mig några gånger innan jag faktiskt börjat gilla det.

Försökte hitta en bil på den men allt man kan hitta med det namnet är symbolen inom kristendommen.



Men nu kan jag inte skriva mer för jag ska gå och göra iordning lite frukost :D It's all about food!

Ny header

Sitter mitt i natten och försöker fixa lite med bloggen så bestämde jag mig för att göra en ny header. Den blev inte särskillt bra men hellre det än att ha samma gamla tråkiga hur länge som helst. Kanske blir så att jag fixar en ny om ett litet tag igen eller sätter tillbaka den gamla. Vi får väll se.

Hade tänkt försöka komma i säng nu eftersom klockan för tillfället är 4 på natten

Skriver mer imorgon!

Usa är efter..

Jag som trodde att allt hände i Usa innan det hände i Sverige. Jag måste tagit väldigt fel där! Var och kollade på vilka filmer som gick på bio för några dagar sedan och då såg jag detta.



Denna filmen såg jag för minst ett halvårsedan i Sverige! Det måste absolut minst varit ett halvår eftersom jag varit här såpass länge men tror inte det var direkt innan jag åkte heller. Ska kolla upp om jag har gjort något inlägg när jag såg den. Men hur som helst, att en film har premiär så långt efter i Usa skulle jag aldrig kunna tro. Kanske är för att de är aningen mer homofobiska här och inte riktigt har velat visa den här :D

När vi ändå pratar om filmer så vill jag nämna att jag är så sjukt sugen på att se The roommate som jag tror har premiär nu i februari. Hoppas det i vilket fall för lär tvinga med mig Christopher och se den.

Jag älskar photoshop!

För bara någon veckan sedan så införskaffade jag mig Photoshop CS5 och nu är jag riktigt lycklig. Det var så himla längesedan jag höll på det det programmet och senaste versionen jag använde var CS3. Hoppas på att jag ska kunna lära mig lite mer nu om jag får tiden till det. Får typ kolla på massa videosar på youtube och hoppas att det finns något att lära där.

Så tänkte visa en före och efter bild som visar hur annorlunda en bild kan bli av bara små ändringar. Nu är sista bilden lite överdriven men jag tror ni fattar ändå.





Söndag

Igår så fyllde min älskling 20 år och det var en otroligt rolig dag. Det var en av de dagarna man kämpar extra mycket för att göra perfekt. Det blev ingen stor fest som det först var planerat men istället kom alla de människorna vi tycker om och faktiskt vill ha där. Vi behövde inte en jätte fest för att ha roligt!

Först så fixade vi tacos och bjöd över Jeremie, Sam och Courtney. Alla var så fruktansvärt hungriga att vi nästan slogs om maten och var helt knäpptysta. När vi ätit klart så satte vi igång med drick spelen direkt. Testade nått nytt spel som hette något med åtta men minns inte exakt. Jag kan ju säga såhär, är du lättpåverkad ska du nog inte spela detta spelet. Det var dock ett av de roligaste drick spelen jag någonsin spelat.

Kvällen fortsatte i samma anda och vi spelade antingen kortspel eller beerpong. Senare gick vi över till Ortega huset och hängde lite där. Otroligt va trevliga människor man kan träffa på en och samma kväll.

Men nu kan jag inte skriva mer för ska slå Chris för han snodde sista godiset. Inte okej!

Ännu ett hårinlägg!

Visst är det intressant att än en gång höra om mitt hår. Men i vilket fall. Nu har jag blonderat en gång till och denna gången såg man i vilket fall att jag hade gjort något. Tack och lov för det! Skulle ha flippat annars. Orkar inte med massa hårfärger som tar på håret utan att göra någon direkt verkan.

Men nu har jag orange blont hår och det är väll inte det vackraste men nu känner jag i vilket fall att jag är på god väg. Funderade på att kanske göra en till blondering men tror jag skiter i det för det behövs nog inte. Det skulle mer vara som en säkerhetsåtgärd. Men tror den mörkblonda färgen kommer fastna på detta utan problem.



På den undre bilden så ser jag nästan till och med blond ut :)

Jag och mitt hår...

Jag tog rådet att göra nått åt håret och inköpte en blondering och en mörkblond färg. Så igår så började jag med att blondera. Jag måste påpeka att jag aldrig har varit så missnöjd någonsin i hela mitt liv. Man såg knappt att jag ens hade försökt göra ngt med håret. Rötterna var lite blekta och jag har en ljusare lila ton i topparna men resten ser precis ut som innan.

Blir helt galen! Ville ju gärna att man skulle få ut ngt för pengarna.

Även om det är en dålig bild så ser ni ändå att det inte direkt har hänt något. Ska nog ringa och klaga på de som gjorde denna blonderingen ^^


Morgonpigg

Nu börjar jag komma tillbaka i en vanlig dagsrythm igen. Känns skönt. Går och lägger mig i hyfsad tid och är uppe runt 10 på morgonen. Det är något jag aldrig skulle lyckats med förr. Har ju sedan jag var ett litet barn gillat att sova mycket och länge. Men det känns faktiskt väldigt bra och underlättande att för en gångs skulle vara vaken när det fortfarande kan räknas som morgon.

Idag ska vi försöka ta oss iväg till kmart. Vi har pratat om det hela veckan men hela tiden kommer något annat i vägen. Men nu är alla hemma samtidigt så det kommer nog bli av för en gångs skull.

Då blir det även att kolla på alternativa hårfärger. Jag har fått höra att jag inte ska röra håret från hälften jag frågat och resten säger att jag borde färga så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Jag tror inte jag kan ha denna färgen jag har i vilket fall för jag har en centimeter utväxt och färgen ramlar av. Vilket gör att jag minst skulle behöva färga en gång i månaden för att hålla det snyggt.

Så kanske blir någon mörkblond färg så att jag sen bara kan låta håret vara. Men det kommer jag antagligen inte klara av ändå. Men det är kanske värt ett försök.

Bjuder på en morgonbild som vanligt med :D



Konstiga läsare

Jag har upptäkt att ni läsare har ett konstigt möster för er när ni kollar på min blogg. En dag så kollar igen och nästa så ska alla kolla samtidigt. Nu har jag dock inte så många läsare men det verkar alltid vara så att när en kollar så kollar resten.

Även om det inte riktigt ser ut så på denna bilden så kan ni se skillnaden med bara någon dags mellanrum. På slutet börjar det dock se ganska normalt ut ^^


Dumma hår

Nu har jag kommit till det där stadiet igen när jag har tröttnat på mitt hår. När ska jag bli nöjd är frågan. Tydligen aldrig. Nu nu är frågan vad jag ska göra med det.

Ska jag behålla det som det är?



Ska jag blondera mig igen?



Eller ska jag klippa nån rolig frissyr?



Eller ska jag bara försöka få tillbaka min naturliga färg och sen låta det vara? Funderar ju på att sätta i extentions men orkar inte ha det om jag hela tiden ska behöva färga håret för att det ska vara snyggt. Då får jag allt hitta extentions i min naturliga färg.

Neh nu ska jag duscha och sen ge mig iväg för att följa med de nya tjejerna i vårt hus på ett ibs möte.

Borta bra men hemma bäst!

Nu är jag tillbaka i mitt underbara Santa Barbara. Åh vad jag har saknat det känner jag nu. Bara att ha ansvaret över sig själv igen känns underbart. Dock så saknar jag alla där hemma redan! Det var jätte kul att få komma hem och få vara lilla Emma för ett tag med. Hon som inte behövde tänka på vad man skulle ha till mat eller hur man skulle ha råd med saker.

Jag gillar ansvaret här men var skönt att bara kunna slappna av i tre veckor och bara vara.

Kan ju berätta lite om vår resa eftersom det alltid är trubbel med dem i vanliga fall. Denna gången var dock vår mest lyckade resa någonsin!

När vi kom till flygplatsen runt halv 4 på morgonen så skulle vi börja med att fixa våra boardingpass på en maskin. Den nekade oss passen och sa att vi skulle göra det i en av diskarna. Men då var det såklart ca en timme tills de öppnade. När vi kom fram där så säger dem att det är något fel för vi har inget biljettnummer så vi måste vänta tills kontoret öppnar. Efter vi hade väntat i 20 minuter till så får vi veta att våra biljetter inte ens finns. När våra biljetter på hemresan blev ombokade så hade inte bara tagit bort de gamla biljetterna utan hela vår retur resa. Inte nog med det utan de hade också tagit bort oss ur registret så de kunde inte se att vi hade visum heller.

Blev lagom iriterad men det fixade all åt oss och efter det fungerade allt precis som det skulle. Tills vi klev på flygbussen vill säga. De blev ca 2 timmar sena för de körde runt på helt konstiga vägar och hade ingen aning om vart vi var många gånger även om jag åkt med den bussen innan.

Men jag ska inte klaga! Detta var som sagt vår bästa resa någonsin :)

Avslutar med några fina bilder på Santa Barbara






Betyg

Då har jag fått mina första betyg och jag är väll överlag nöjd med dem. Blev A, C, C och ett D. Att jag fick D är jag såklart inte glad för men A:et väger upp det. Sen var det ett ämne som jag trodde att jag i vilket fall skulle fått B i så det gjorde mig lite besviken. Det var ju mitt favorit ämne och fick A på ganska många uppgifter. Men men detta får mig förhoppningsvis att satsa ännu mer nästa termin. Vill inte ha slösat alla dessa pengar på att få betyg som man ens vill visa upp för att man skäms.

Jag vill ju ha gått den här utbildningen för att den ska komma till nytta för mig!
RSS 2.0