Träning i massor!

Mina dagar består i dagens läge av Zelda, Zelda och lite mer Zelda. Det är så mycket tid som krävs och särskilt nu i början. Man ska få henne att vara lugn och trivas hemma. Det är svårare än vad man tror att skapa den där lugna miljön när man är van vid att kunna flänga runt bäst man vill.

 

Men det känns som hon trivs väldigt bra både i lägenheten och med oss. Något som gör att allt känns väldigt bra för mig.

 

Något som vi måste lägga full fokus på nu innan vi båda börjar jobba igen det är det här med att lämna henne ensam. Hon börjar gnälla och hoppar upp mot dörren bara man lämnar henne i ett annat rum. Vi får inte ens gå på toa ifred. Det är som att hon ständigt tror att vi ska överge henne. Men vi har börjat att lämna henne i köket. Först nån minut bara och sedan längre och längre stunder. Emellanåt går det hur bra som helst! Hon gnäller inte och ligger jätte fint. Andra gånger hinner man knappt vända sig om innan hon springer efter än i ren panik. Det känns dock skönt att man i vilket fall ser framsteg!

 

Är det nån med hund som skulle kunna komma med råd på hur man ensamtränar dem bra? Det kanske finns något mer effektivt sätt än just detta!

 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0